musik


reseplaneraren

Ja, och det hatar jag.du

jag kunde inte sagt det bättre själv. men på dig märks det ju inte.

jag bär på så mycket hat

ska det vara så?


comptine d'une

Det där är trams Popkatt, struntprat. Jag vet väl både en och två som föredrar katter.
Själv sitter jag på sängen och blickar ut över ett rörigt rum. All tid i världen har jag till att städa, faktiskt, men det tar ju emot. Så himla kallt blir det ju, om man ska lämna sin trygga plats under täcket.
Och jaha, nu kom en katt och la sig på min arm.
Denna spännande vardag.
/Lilla björn

P.s!

Grattis Ragnhild på födelsedan'!


dricker saft

våra läsare gillar bara när du skriver lilla björn, jag slutar

händ då händ då händ då händ då händ då

Har gått runt hela dagen och tänkt "imorgon är det fredag, imorgon är det fredag"
Men det är det ju inte.
På fredag ska jag gå på Dungen förresten.
Hej
/Lb

waking up to us

jag och filten, jag vill stanna för alltid.
jag och filten, de bästa nätterna.
jag och filten, som gjorda för varandra.
jag och filten, jag hyllar varje sekund.
jag och den där bruna filten.

MEN SÅ ÄR DET JU VARDAG OCH TILL RÅGA PÅ DET TISDAG SÅ MAN MÅSTE JU LIKT FÖRBANNAT RESA SIG UPP OCH LEVA IGEN.


For a quick fix modern tonic that would change me with one swallow, I would kill.

Jo, du förstår, jag försöker. Har faktiskt gjort det hela mitt sjuttonåriga liv. Är så jävla rörig men gör små mönster till mig själv för att tro att det ska bli lättare, men det blir det aldrig. Och jag lär ju mig aldrig, att jag gör samma misstag hela tiden. En rörig hjärna behöver kategorier och styckesindelningar och små block med saker som inte ska glömmas bort och små lådor där allt är sorterat.
Men så är man ju ett jävla cp också, har jag hört.
Hejdå.
/Lilla björn

förlorar kriget med mig själv

Fan vad trött jag är på pop, helt ärligt dödstrött just nu. På pop.
Jag tror jag ska lyssna på Nirvana hela kvällen.

Jag tycker läsarna kan få gissa vem som skrivit detta, de flesta gissar nog rätt ändå. Så väl känner ni oss nog, även om det kanske inte säger så mycket. Något mer jag är trött på är att jag aldrig äter lunch i skolan, jag har upptäckt att jag tillbringar ungefär en lunch per vecka i skolans matsal. Frågan är var jag äter lunch istället, jag är ju hungrig jämt så den lär ju knappast utebli. Jag tror jag äter mer lunch hemma faktiskt. Fast dagarna går så fort så ibland när jag går till skolan tänker jag fortfarande på när jag ska gå och lägga mig kvällen innan. Med tanke på att jag redan skrivit några rader här nu har ni säkert redan känt igen mig på orden. Fint det lät förresten, att känna någon på orden. Men Nirvana var det ja, kanske ska plocka fram punksamlingarna i pappas hylla också. Nu måste ni veta, en pappa som lyssnade på punk. Ni gissade rätt, det var Amanda som skrev.

hej men nej

kategori? meritpoäng? vad är det för organiserings- och planeringssjukdom du fått?
åh vi är då inte gjorda av samma skrot och korn björni. jag har sett en till fräck film nu förresten, mammut. fräck och fräck, väldigt bra mest. det var väl det jag hade att säga ungefär, hejdå

det är mitt party

Ikväll ska min pappa gå på Oasis. Jag hade gärna följt med, för att uppleva svunna tider, men man är väl inte gjord av pengar, och tur är väl det kanske. 
Såg även ett pinsamt program på tv förut som hette någonting i stil med "wellnes skolan" (ja, särskrivet) programledaren var en JÄTTEHÄRLIG människa i helvita kläder och ljust hår. Hon vände sig mot kameran med en allvarlig min flera gånger för att göra oss tittare uppmärksamma på att alla människor är unika i själen, och att vi allihop är väldigt mycket värda. Överseriös tv när den är som bäst helt enkelt. 
/Lilla björn

P.s!
Amanda Åkerman, vill du komma hit nästa helg? Det hade varit väldigt roligt. Jag och Johannes är själva hemma, så du får sova var du vill när du vill. 

Ja ja Johannes, jag tycker väl att det är bra

Ger mig.
www.myspace.com/samtidigtsomgbg
Dessutom kan man ju lyssna på hela deras nya album nu.
Hej
/björn

och för övrigt!

Nu finns det fräcka kategorier för er som inte vill gissa er till vem som har skrivit vad. Jag är så jävla praktisk. Hoppas att popkatt också vill vara det.
Hej.
/Lilla björn

kanske ångest

Meritpoäng, högskolebetyg, framtid, meritpoäng högskolebetyg, framtid. Men än kan man inte bestämma sig, för man ska ju leva och resa och jobba och vara öppen för allt som kan tänkas ske, men ändå meritpoäng, högskolebetyg och framtid.

himlen hånler ovanför

vapnet

fyndig rubrik

Innan man börjar använda sin skolmail och svara på de mail som man får, bör man tänka efter både en och två gånger, eftersom att varenda lärare verklar bli helt till sig i trasorna och mailar i tid och otid om meningslösa saker. Fick till exempel ett mail från min mentor för en stund sedan, där han frågade varför jag inte kommit på en lektion som inte ens var hans. Gud vad de ska lägga näsan i blöt hela tiden, de där vuxna.

I think I need a new heart

Man får håll om man äter för mycket yoghurt på för kort tid.
/Lb

I think I will be alright, don't come closer morninglight

Nu har jag sett både filmen om Benjamin Button och den jag skulle se sist, Wristcutters. Fast bara halva Wristcutters, jag är ju en filmsomnare. Arg som ett bi vaknade jag i morse, frisk, bredvid en kille som skickade mig ut till busshållsplatsen och tvingade mig till skolan. I eftermiddag kommer han fråga om det var bra att han gjorde det, och jag kommer muttra "Nej, jag kunde lika gärna stannat hemma" fast än jag vet att det var bättre och fast än det känns lite okej trots att jag är hur trött som helst. Det är så jag gör, även om jag vet det i förväg och kan ändra på det om jag vill. Men jag vill inte. Det kommer ju ändå dra i mungiporna sekundrarna efter och då kommer han fatta att jag ljuger. Sedan kommer han härma något ljud jag gör när jag fnittrar (vilket är oftare än jag tror, obehagligt) och så kommer jag nypa honom där jag vet att det gör som ondast, sedan jävlar är det igång, och då kommer jag brottas tills jag får ont på riktigt och blir ordentligt sur. Jag måste sluta bli sur.

Man vänjer sig

Åh, en hemmadag tänker jag unna mig snarast! Jag verkar dock aldrig bli sjuk, inte ens när jag verkligen vill, så en tröttdag kanske är på sin plats. I och för sig lär ju även det vara så jävla tråkigt, likt vara i skolan.

Hade Ali idag, han pratade östgötska och hade en lite väl lång utläggning om att det är viktigt att "lätta på trycket"
Gamla människor är så lustiga.

Nu ska jag vänta på att klockan blir dags att gå och lägga sig. Så går mina kvällar till.
Hejhej
/Lilla björn

shalala

Idag är katt hemma. Den här gången är det faktiskt en dålig katt som är hemma, inte bara en trött katt utan lust att gå till skolan. Jag äter rostad macka (varken marmelad eller groddar har jag på, bara smör) och dricker Pucko. Jag äter även god fjällfil och efter frukostkalasandet tänkte jag ta en avocado. Vad heter avocado i plural? Avocados, avokadon eller avocador? Skulle gissa på avocados, lite engelskt så där. Jag tittar även på nyheterna och när Barack Obama dansar, vilket han gör rätt fint måste jag säga. Vad jag mer lägger märke till är att alla andra som är där i Washington D.C. som tar kort på honom, gör det med iPhones. Vilken iFeber. Men jag är ju inte bättre jag som springer omkring med min iPod som om det vore livsnödvändig medicin. Men det kan det ju också vara. Det kan ju vara båda, som lilla björn skulle sagt. HIHI. Det enda som är bra med den här sjukdagen är att jag hinner skriva ikapp min dag bok och läsa läxor. För sådana har jag ibland, och dagboken måste alltid skrivas i, den ligger jag alltid efter med. Nu är det slut på det roliga, ett program om mat i Italiten på tv börjar, då kan jag ju inte sitta här och blogga. Förresten, ja, knyppling är att knyppla.

jag är en bit ingenting

Lyssnar på en intervju med Lykke Li som går på tv. Jag tyckte jag pratade ungdomligt men hennes ordförråd tycks verkligen bestå av utfyllnadsord som asså, typ och liknande. Jag blev ännu mer avskräckt nu, trots att jag hittills bara struntat i henne och hennes alster. Tråkigt, hon verkade lite rolig, någonstans. Men nu gick det väl över antar jag. En annan grej angående musik, The Killers. Är inte de ett rockband? Har de producerat låten "Human" själva, och i så fall, skojar dem? Jag har inte bekantat mig något vidare med deras musik alls, men jag skulle väl kunna säga att jag avskräcktes på ungefär samma sätt som med Lykke Li när jag hörde den där låten häromdagen för första gången. Jag menar inte att kritiera dem, jag bara undrade, de verkade liksom så fräcka och hårda för ett par år sedan. Likaså Lykke Li för något år sedan, eller vad det är. Men nu verkade hon tråkig. Tråkigt. Björni det här är nog mer din blogg än min tror jag förresten. Sen undrar jag, när kommer den där hallonsodan också, var jag där när de sade något om den? Varför hänger jag aldrig med? Har lust att klicka någon i telefon, men ingen ringer. Fan också.


Puss och kram hur som helst.

tis dag

Idag har det inte hänt någonting speciellt alls. Eller jo, Linnea kletade fast en knäckemacka i Magnus ansikte. Det är olikt Linnea i buren, men ibland får hon minsann sina frispel.
Snart ska jag till Rockborgen där jag har blivit lovad hallonsoda! Jag kan knappt bärga mig, tittar på klockan stup i ett.
Va fint att ni är schyssta djur som kommenterar föresten!
Det ska i ha.
Hejhej
/Lilla björn

Djur
Godnatt
/Lilla björn

Björn Olsson

Förlåt för att jag var så snabb Emil. Oftast så gör jag saker innan jag tänker, alternativt tänker mycket och gör ingenting.
Det får man kanske ge mig.
Hejhej
/Lilla björn

Ali och vi (det rimmar om man uttalar Ali som våran Ali uttalas)

Hej jag tänkte blogga lite. Gillar inte internet så värst mycket och har inte spenderat tid här så mycket de senaste dagarna. Har ju så hiskeligt många andra saker för mig nu förtin. Men popdjur kan jag ju ägna lite tid åt i alla fall, tänkte jag idag. Så, jag kan berätta att idag hade jag min första lektion i Radio & TV-journalistik med Ali. Jag satt med Camilla och vi skulle presentera varandra sade Ali, men presentationsleken gick ut på att man berättade om en vän (som inte var med i klassrummet) för att sedan bli presenterad av sin bänkkamrat (i mitt fall Camilla alltså) genom att denne/denna berättade om ens vän. Mycket underligt. Jag berättade  hur som helst om min barndomsvän Erik som lärt mig allt jag kan om Crash Bandicoot och Star Wars (har glömt allt om Star Wars men är en jävel på det där TV-spelet fortfarande). Camilla berättade om sin kusin Sofie som är bra på svenska och skrattat högt.

Man skulle även berätta om vad som var aktuellt i ens liv.
Aktuellt i mitt liv; skola, snart sista helgen och avslutningsfest med Trollkarlen från OZ och min telefon är på lagning.
Aktuellt i Camillas liv; skola, hon var precis på Gran Canaria, i april ska hon vara bartender på sin fasters 40-årsfest

Sist skulle man berätta om en dold talang man har, Ali utgick från att alla hade en tydligen.
Min "dolda" talang är att jag är löjligt bra på skidåkning och snowboard med för den delen. Kanske inet så bra som ni föreställer er nu, men jag är riktigt nöjd, och det skäms jag inte för. Så det sade jag.

Camillas "dolda" talang är att hon är skitbra på biljard och andra bollsporter. Om nu biljard är en bollsport, det orkade vi aldrig diskutera, även om vi vet att det inte är det frågade vi oss det. Som man gör ibland ,för att fundera lite för att det är så skönt att fundera kring något man egentligen inte behöver bekymra sig över.

I övrigt skrattade Ali en hel del för sig själv, och ser rolig ut när han ska slicka sig på tungan. Resten av dagen minns jag nästan inte, förutom att jag försov mig och gjorde en värdelös teaterredovisning. Men det tänkte jag glömma bort så det var ju dumt att jag kom på det nu. Nu blinkar routern som en galning så jag orkar inte sitta här mer.

Puss och kram.
/ katt


Rätt svar:
Johannes vann. Håll utkik i brevlådan baby!
Hejhej
/Lilla björn

Hello tiger!

Jag surfade, hittade en görfin blogg. Precis sånna här saker ska jag göra när jag slutat gymnasiet:Hela dagarna ska jag sitta hemma på min soffa och brodera.
Hurrahurra!
/Lilla björn

Smörgåstävling

Gissa vad jag har på mackan!
Vinnaren får något fint på posten.
(Jag är vegetarian)
Hejhej
/Lilla björn

här sitter vi och tittar inte på P3 Guld

nej för vi bildgooglar "ful hund"´
och då får man se det här, fint.
tiger

Å JAG TROR ATT, INGEN ANNAN KAN KÄNNA SÅ HÄR FÖR DIG

Jag sitter la här, men popkatt till vänster och Jihannes till höger. Vi ska till exempel titta på Linnea i buren när hon dansar i tv. Hurra! Nu ska vi handla mango.
Hejhej
/Lilla björne

franz

Jajajajajajajajaja, jävla tjajt.
Ring mig i eftermiddag popkatt, det kanske blir party hos en Robin som är jätteotrevlig, eller så stannar vi hemma och tittar på Wild kids.
Hej
/Lilla björn

dubaduuubaduuuuuu

Jag antar att det är filmen om Benjamin Button som det talas och skrivs om. Philip sa att den var bra och jag vill himla gärna se den. Vill någon gå med mig? Jag ligger i sängen med min kille Johannes och lyssnar på groooooooooooooooovy musik. Så får man säga.
Jag saknar dig popkatt, trots att du sölar i och på vårt skåp.
Förresten så hade jag religion för första gången idag och min lärare Ali är beige från topp till tå. Till och med i ansiktet.
Hej hej hej
/Lilla björn

Friday, I'm in love

Ikväll ska jag få se en film som tydligen ska vara VÄLDIGT bra. Jag sitter för tillfället med en orm runt min hals och snart ska jag få kaffe. Dessutom har jag duschat. Härlig kväll. Vad gör du lilla björn?

startskivan är full, men det är inte jag

Ursäkta överbloggningen, men jag såg att popkatt har skrivit om vad den här hösten/vintern har luktat och smakat, och det är ju inte direkt så att jag har någonting bättre för mig:

Smakar; Rostad macka med ost och apelsinmarmelad och om inte än mer te med mjölk.
Låter; Belle & Sebastian
Luktar; Amandas kök och regnvåt ullkappa.
Syns; Min dator, någon annans dator och det som är däremellan. 
Känns; Bortglömd.

Fast jag har nästan glömt bort alltihop. Igen.
/Lilla björnBitter club

Det är ju onekligen ett dyrt nöje det här med P3 guld. 
325 kronor vill de ha för de gördåliga platser som fortfarande finns kvar. Men det skulle ha blivit en fin kväll, det skulle det. Annars så är jag glad gör att jag har insett att jag faktiskt tänker skita i att läsa matte b. Antingen gör jag något bättre med min tid, eller så förlorar jag 0,2 poäng. Det blir ju inte direkt värre än vad det är nu, eller vad säger du, FITTJAN? 
Förmodligen är han tyst. Skönt. Det är så praktiskt med ömsesidigt ogillande. Eller inte.
Ritade Maria och Matilda idag:


Linjerna försvann då inte som de lovade, men jag är inte den som är den, så jag tycker faktiskt att det är lite charmigt, för att låta lite som Emil Jonsson.
Hejhej.
/Lilla björn


partyräv


Är han inte bara det raraste som finns? Lägg även märkte till det ungdomliga uttrycket "pepp"
Även räven är jävligt fin.
/Lilla björn

orkar inte sitta still

ohoh

åhå!

Helt rätt, jag gör det här BARA för att jag lärt mig nyss precis.
Att bädda in ett klipp i sin alldeles egna blogg alltså.

Först tänkte jag lägga upp klippet på Pojkbandet igen när vi sjunger, som på min egen blogg, men sedan insåg jag att vi sjunger äänyway och inte anyway. Jävla idioter. Men nu ligger vi redan på nätet, orkar inte ta bort ossl. Det är ju rätt kul ändå. Vill man likt förbannat höra när vi sjunger dåligt får man allt ta och klicka på länken "popkatts känsloblogg" varför den nu heter så, lilla björn?! Jag skulle vilja kalla den för popkatts teblogg. Nog om mig och oss, här är min finaste frisyr;

don't fall in love

Jag ville bara säga att grötregn är det finaste ordet jag hört på länge.
/Lilla björn

grötregn

En gång, när jag var unegfär nio år skulle jag gissa, bodde jag på ett helt annat ställe än där jag bor nu (si sådär fyra lägenheter sedan?) och då åt jag gröt en kväll. Jag satt på kortsidan av matbordet, och mitt emot mig satt ingen mindre än köksfönstret itself. Förkyld var jag också, och skrattade ganska mycket, ingen kontroll på mig själv hade jag. Plötsligt, mitt i ett skratt, med gröt i munnen, nyser jag och gröten flyger i hela köket. Det stackars fönstret, min syster, kylskåpet, golvet, bordet och säkert något mer, skvättes ner med gröt. Sedan skrattade jag vidare. Matbordet vi hade då var en lägre version av ett slags barbord, och nu har min pappa köpt ett likadant till vårat nuvarande kök. Tråkigt om jag skulle nysa gröten jag ska äta vid det nu, eftersom en väldigt fin tavla skulle förstöras, men det är nästan så jag önskar att det hände igen.


mån dag

Idag har jag fått en jättefin blandskiva av min vän Daniel.
Här är han på bild med popdjuren:


Hurra! 
/Lilla björn

javisst, ja

jag glömmer alltid att skriva att det är jag som bloggar.
men det var alltså jag.
"katten"

aj!

Nu har jag druckit så mycket vatten att jag har ont i svalget.

Men det är nog bättre än att göra som vanligt, vilket för min del innebär att dricka ungefär inget vatten alls och då och då få lite vätskebrist eller svimma någonstans, hemma hos någon ny bekantskap, i duschen, vid frukosten eller i ett tält. För allt det har hänt mig, och jag undviker gärna upprepningar av det. Men nu ska jag lära mig att dricka vatten igen. Jag tror jag slutade när jag slutade spela fotboll. Som fotbollsspelare gick i alla fall jag omkring med den där vattenflaskan och drack oavbrutet och omedvetet så fort jag inte befann mig på planen. Nu måste jag sluta skriva innan jag blir alldeles för frustrerad av att inte få spela fotboll.

Men, gott folk, drick vatten. Det ÄR bra.


Vara utan, inte ha, ha ont om, lida brist på, längta efter
/den ständiga jävla björnen

Gentle Touch

Har bara kommit i min väg på festival, och alltid precis då när jag har varit olycklig. Speciellt på Rip it up, speciellt på Rip it up. Det är synd, för de är inte lika dåliga som jag vill.
/l.björn

fucked up!

Föreningsarbete är betungande, speciellt om man måste bli asarg en gång i veckan.
Hurra för fredag, fest och öl kan man tycka. 
Panik kan man också tycka.
Eller så tycker man ingenting alls.
/lilla b

yes!/Lilla björn

Robyn

Det här känns som ett bloggkrig, jag får ångest, Amanda.
Prestationsångest och annan ångest.
Fan också.

Själv tittade jag inte på Grammisgalan, utan på Robyn live i Los Angeles.
Antog att det var bättre.

det var vi och doktor kosmos vi var nominerade till varsin grammis

Emil, jag hade ritat dig. Men när och hur jag än försöker vill bilden inte ta plats på bloggen. Vill du ha ritet i ett e-brev måntro? I så fall behöver jag din e-adress. 

Tittar på Grammisgalan med min pappa, och jag undrar om min eller andras musiksmak har blivit sämre.
(Ingenting fungerar på mac, men lyssna på den här fina sången om Grammisgalan istället för att titta på skiten: http://www.labrador.se/mp3/johan_hedberg-grammisgalan.mp3)

/Björne

Rött och vitt går aldrig ur en bääääckängit, och idag återser jag dem allihopa. Själv är jag inte säker på om jag verkligen är en bäckängit. Jag är ju mer svartvit.

Så här ser jag ut när jag är i skolan. Ibland.
Det är i alla fall så här jag ser mig själv, när jag tänker på mig själv.
men för helvete, det är artonde gången jag laddar upp den här nu


slänger armarna om paris

Moz släppte lite smak igår, provsmak:
www.myspace.com/morrissey

Den som tycker att det är en dålig låt får gärna lämna in en åtta sidor lång text om varför, för jag kommer verkligen inte kunna förstå den åsikten.
/Lilla björn

schrrrishci

Emil, jag hade gjort en jättefin grej till dig. Nu går det inte att ladda upp det fina.
Satan.
/Lilla björn

äta är gott

Hallå vi har käkat våfflor.
Då blir man så här glad.

katts kalaz

Vilke jävla ljug Björnis, det har jag väl inte alls lovat?! Men nu har ju du lovat det, åt mig, så jag får väl göra det då. I plural också, det var det fräckaste. Tar ju hur lång tid som  helst. Men jag lägger till lite bildtexter också, även om det blir töntigt. För det är roligare att skriva än att ladda upp bilderna.


rimpartey
Tre pojkar som heter Tim, Anders och                    Anneli och Jenny,
en vars syster spelade fotboll med katt                   med något häftigt man kunde
för några år sedan men jag vet bara att                   skjuta upp i luften, men som
han heter Erlandsson i efternamn                             slutade med en klump i mitt hår.
roooobaamanda
Robin, eller Raybone om han får           Kvällens värd i en väldigt obehaglig
säga det själv, med fingrar i ansiktet.   fåtölj och halvskeptisk min.
ajajobh
Lite cool bild, men också lite dålig.       Folk från Lund, och en Herkules.
Linnea, Matilda, Magnus och Tobias.   Erik, Linnea, Sara. Herkules räknas inte som
                                                                      Lundaperson. De andra är från Uddevalla.

sparklehäst

Fyfan vad fula bilder alla har tagit på nyårspartyt, alla ser ut som stryk. Popkatt tänker visa er bilder imorgon, viskade en liten fågel i mitt öra. Imorgon ska Emil Jonsson bli glad.
Tjing.
/Björne

tant

Matte B biter mig i huvudet. I alla fall i nacken. Då är det bra mycket trevligare att rita en tant.

Slashas

Så hamnade man här igen.
Popkatt lär vara ute och dansa fötterna av sig, eller så sitter hon i ett hörn och väntar på att gå hem. Man vet inte. Själv har jag tittat på en ganska tråkig film på tv, klippt lite i mitt hår och väntat på både samtal och ångest.
Vänta på ångest, tänker ni och undrar vad jag håller på med. Jo, ni förstår, det finns en farbror som heter Gunnar. Han lägger ner en del ledig tid på att hjälpa mig med matte b. Jag önskar att ångesten skulle dränka mig vid det här laget, så att jag kunde plugga lite till exempel nu, och inte vara så pinsamt dålig på måndag när jag ska dit igen. 

Bortsett att jag saknar en massa människor, så känns allting väldigt bra. Faktiskt. Kanske låter det bli att gå åt helvete den här gången, och om inte annat kan jag ha trevligt under tiden.

vitsigt

/Lilla björn

GRATTIS POPKATT PÅ FÖDELSEDAN!

Vilken nyårsafton!
Återhämtning pågår.
Emil Jonsson ringde till exempel och sa att popdjur är en jättetråkig blogg.
Stryk, ska han ha!

Men, idag är det den tredje januari, och det innebär att popkatt fyller år. Arton år, närmare bestämt.
Hurra, hurra, hurra för Popkatt idag!JAG HAR VÄL FÖR FAN FÖRSÖKT PUBLICERA DET HÄR INLÄGGET SEDAN IMORSE. BLOGG.SE ÄR JÄVLA BORGARE.

RSS 2.0